SNEEUWKLASDAG 4 : 14 januari

De witte vlokjes blijven hier uit de hemel vallen, een schitterende dag breekt aan.

Veel te mooi om in ons bed te blijven, tijd om op de latten te gaan staan!

 

Maar eerst nemen we een stevig ontbijt: cornflakes of heerlijk Frans brood met roerei of toch liever yoghurt of fruit . . . keuze genoeg dus!

We kregen onze skibotten al vlotter aan en ook tijdens de skiles zelf moesten we niet meer zo lang wachten, de meeste beginners daalden de piste reeds af en werden teruggebracht met een busje. De meesten vinden skiën echt heel leuk!

 

Deze middag konden we ons eerst verwarmen aan een broccolisoepje en daarna stond er pizza OF kipnuggets met groentenstoemp op het menu. De meesten kozen voor pizza met kipnuggets : )

 

Daarna was het tijd voor een leerwandeling. De bus bracht ons naar het dorpje Valmeinier 1500. We maakten een korte wandeling door het dorp. Op bepaalde plaatsen stelde de juf een meerkeuzevraag over de typische huizenbouw in dit dorpje. We gingen bij juf Fiona staan wanneer we dachten dat het antwoord A was, bij juf Dietske voor antwoord B en bij meester Wim voor antwoord C. Lukas ging steeds bij meester Wim staan, maar dit leverde hem helaas weinig goede antwoorden op.

Bij een goed antwoord kregen de kinderen een kaartje met een woord erop, wanneer ze alle woorden tot een zin puzzelden, ontdekten ze dat ze aan de buschauffeur een wachtwoord moesten geven: Oost, west, thuis best! En dan kregen ze een snoepje. Diezelfde lieve chauffeur bracht ons daarna weer terug naar het hotel.

We schreven postkaarten naar huis, ze zijn dus onderweg naar jullie. We hopen dat er ook veel post onderweg is naar ons! Hanne zou het wel fijn vinden indien haar ouders in de brieven niet zo veel zouden willen verklappen over haar favoriete programma’s op tv, nu is ze immers zo benieuwd en moet ze toch nog een weekje wachten!

Daarna was het tijd voor de zangstonde en konden we ook naar het vervolg kijken van het toneel van de moni’s.

AVONDMAAL

Voorgerecht: tomaat mozzarella

Hoofdgerecht: macaroni met hesp en kaassaus OF vis met aardappelen en boontjes

Dessert: appeltaart

Maar de kers op de taart was de avondactiviteit: CASINOAVOND!

Netjes opgekleed maakten we ons klaar voor een avond vol spelletjes, een drankje aan de bar, een bezoekje aan de waarzegster of een bezoekje aan de bank wanneer we bankroet waren.  Het was een avond vol dolle pret, maar aan mooie liedjes komt steeds een eind. Wij kruipen dus onder de wol en hopen dat het morgen een even leuke dag zal zijn!

 

Hierbij geven we jullie nog enkele weetjes van de kinderen zelf:

Wist je dat . . .

. . . Samaouel wat scheetjes gelaten heeft tijdens de nacht? Tom en Rémi zijn er niet goed van!

. . . Arko slechts 1 keer gevallen is tijdens het skiën?

. . .  Ludivine en Noa tijdens het skiën gevallen zijn en niet meer recht geraakten, ze gleden dan maar verder op hun achterwerk.

. . . Vic een grote sneeuwbal “Bert” gemaakt heeft?

. . . Lukas meester Loempia speelt?

. . . moni Fiona  Tom steeds Pascalleke noemt?

. . . de skimoni van Ilah “Guillaume” heet en dat hij de beste, leukste en grappigste skimoni is?

 

Graag willen we de groetjes doen aan Selin, die jammer genoeg niet mee is op sneeuwklassen en ook juf Eline sturen we graag een virtuele knuffel van ons allemaal!