(*) Strappen = al trappend of stappend naar school…

♦ De uitdaging: iedereen komt op een milieuvriendelijke manier( CO2 arm) naar school… Ouders, kinderen, juffen en meesters…

♦ Fietsers, voetgangers, steppers, skaters verdienen een gadget…

♦ Aan mensen die te ver wonen en onmogelijk op een milieuvriendelijke manier van thuis tot aan de school kunnen geraken wordt gevraagd de auto in een nabije straat achter te laten en rustig het laatste stuk naar school te wandelen.

♦ Doel: een autoarme straat: verkeersluw en CO2 arm…

♦ De achterbakgeneratie wordt vaak “ veilig “ op de schooldrempel afgezet. Toch leidt dit tot druk verkeer en soms gevaarlijke situaties. Soms moet je dit met acties een halt toeroepen… Mensen eventjes aan het denken zetten… Het begin van het schooljaar lijkt ons ideaal.

♦ Actie 10u-11u “ De straat is ook van ons…” Onder politiebegeleiding wordt de straat een uur afgesloten. Kinderen tekenen cartoons, zingen en springen op straat, schrijven verkeerslogans, tekenen verkeersveilige taferelen, spelen gewoon naar hartelust spelletjes op straat…

♦ Om 11uur blijft tussen de kleuter- en lagere school een krijttapijt achter dat ouders en andere weggebruikers even tot nadenken moet aanzetten… De straat is ook van soms onvoorspelbare kinderen.

Filmpje op Youtube.

Meer foto’s vind je onder de foto-sectie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden